Efterföljande har varit det som präglat mitt liv.

 

Familjen. Sedan slutet av 1960-talet har jag levt ihop med Majken född Nilsson från Svartbyn, Överkalix. Vi har barnen Ulrika född 1969 och Johan 1973.  

Ulrika är förskollärare i Västerås och gift med Tony, fotograf på Vestmanlands Läns Tidning (VLT). De har barnen, Erik född 1998 och Siri 2001. Båda spelar fotboll i Skiljebo SK och handboll i Irsta HF. Siri dansar även.

Johan är psykologie doktor, assistent professor vid Penn och Karolinska Institutet samt chef för Lundströmslaboratoriet vid Monell Chemical Senses Center i Philadelphia. http://flavor.monell.org/~jlundstrom/

Arbetet. 1961 blev jag målare efter utbildning i Piteå. Fram till februari 1967 jobbade jag i Luleå, då jag blev ombudsman åt SSU i Västmanland. 1972 anställdes jag på Riksbyggen i Västerås och året efter på huvudkontoret i Stockholm. 1976 bosatte vi oss i Östersund, när jag blev chef för Riksbyggen i Jämtland. 1980 återvände vi till Västerås för samma jobb åt Riksbyggen i Västmanland. 1989 började jag på HSB, övervägande delen som chef för den tekniska förvaltningen, med Västmanland och Örebro som arbetsområde. 2001 fick jag möjlighet att gå ner på halvtid, för att året därpå pensionera mig helt. Vi tillbringar nu ca fyra månader per år i fritidshuset i Bjursträsk, Luleå kommun.

Släktforskning. Från 1970 har Släktforskning varit min fritidssysselsättning. Jag använder släktforskarprogrammet DISGEN, där jag har ca 50.000 personer inmatade - mestadels från Norrbotten men även en gren från Västmanland. Mellan 2000 - 2004 var jag ordf. i DIS-Aros, numera DIS-Bergslagen. Från 2009 är jag åter ordförande. Från 2000 och fram till nu har vi ökat vårt medlemstal från ca 400 till över 1 500 och vidgat verksamhet till ett 10-tal orter i Mälardalen / Bergslagen. Sedan 2000 är jag även redaktör för vår tidning "Disponibelt". 

Politik/Föreningsliv. Under min tid i Luleå blev jag aktiv i målarfacket (studieorganisatör och extramätare) samt i politiken. Efter flytten till Västerås, blev jag 1974 suppleant i byggnadsnämnden och kommunfullmäktige. Efter återkomsten till Västerås kom jag åter att bli ledamot i samma organ. Efter 13 år som fullmäktigeledamot lämnade jag detta och kvarstod ytterligare några år som ordf. i renhållningsstyrelsen innan jag helt lämnade även detta uppdrag. Numera är jag sekreterare i s-föreningen Gamla gardet och styrelseordförande i Arkiv Västmanland (Arkiv för enskilda arkiv) samt för tredje gången suppleant i BN.

Idrott. Innan mina arbeten (tid lika med prioritet) satte hinder i vägen var jag aktiv idrottsutövare i framför allt skidåkning och orientering. Under militärtjänsten blev jag regementsmästare på A8 i Boden i terränglöpning och skidåkning. Jag blev även tvåa i 6:e militärområdets terränglöpning. Efter lumpen åkte jag skidor vid serietävlingar i Piteå/Älvsbyorten, under några år. Främsta meriterna var att jag blev Norrfjärdensmästare samt ett av åren förde Sjulsmarks lag till seger i stafetten för Piteå/Älvsbyorten. Efter flytten till Västerås har det bara blivit motionslöpning. Bästa tid på 2,5 km i Rocklunda motionsspår var 7:55 omkring 1968. Det var samma tid som korpmästaren hade det året. 1989, när jag slutade på Riksbyggen, fick jag en resa till New York Marathon. Efter det har jag deltagit i London, Stockholm och Oslo Marathon, med bästa tid i Stockholm på 3:57. Ett av Lidingöloppen avverkades på 2:57. Rösjöloppet i Sollentuna på 17 km sprang jag 1991 på 1:17:55. Med 5 sek. marginal på den stipulerade tiden för guldplakett. Jag blev aldrig någon duktig idrottsman - men har haft "kul" ändå - i samband med de fysiska aktiviteterna.